360 Camera huren

360 Camera huren

De aarde draait in 360 graden rond, je kunt zelf ook in 360 graden rondkijken, waarom is een televisie dan plat (of licht gebogen) en rechthoekig? Vroeger moest je naar een IMAX theater om een film om je heen te zien, nu kun je op elk moment een 360 camera huren in Amsterdam of waar dan ook in Nederland. Het bekijken van 360 video is heel eenvoudig, dat kan al op een standaard smartphone of tablet, en zelfs op de PC met een ouderwetse muis. Wanneer je echt VR video wilt ervaren, maar niet wilt investeren in hardware die snel weer verouderd is kun je ook kiezen voor een Gear VR service, je kunt zo een draadloze VR bril huren die ideaal is om 360 video mee te bekijken. Het is zelfs mogelijk om dezelfde video op tientallen Gear VR brillen tegelijkertijd te laten zien.

360 camera huren

Een 360 cam huren is niet altijd goedkoper dan een 360 cam kopen. Hoe dat kan? Je koopt tegenwoordig al voor minder dan honderd euro een panorama camera, maar deze consumenten producten hebben een veel lagere resolutie. Je moet voor goede kwaliteit VR video minimaal een resolutie kunnen vastleggen van 4K, omdat het beeld veel groter moet zijn dan bij een standaard televisie. Met minder dan 4K worden de pixels te groot en het beeld is dan onscherp. Bij een professionele 360 camera huren zul je direct zien dat er meer lenzen worden gebruikt, de camera apparatuur is ook een stuk zwaarder.

Virtual Reality huren

Je kunt niet alleen een 360 camera huren in Amsterdam of daarbuiten, je kunt ook andere systemen voor Virtual Reality huren. Denk bijvoorbeeld aan de populaire VR headsets zoals de Oculus Rift en de HTC Vive. Nou ja, populair, niet veel mensen kopen dit soort luxe VR brillen, momenteel is Virtual Reality huren nog een stuk interessanter. Ten eerste omdat de apparatuur snel kan verouderen, je wilt niet een duur apparaat kopen dat na een jaar verouderd is. Daarnaast zul je niet alleen de VR headset nodig hebben, bij Virtual Reality huren moet je ook rekening houden met VR controllers, trackers en een PC die snel genoeg is voor Virtual Reality toepassingen. Overigens worden de systeemeisen juist lager en niet hoger, mede door nieuwe VR brillen zoals de Microsoft Mixed Reality headsets voor Windows 10. Bij een 360 cam huren voor VR video heb je overigens niet deze luxe VR headsets nodig, een Gear VR is al ruim voldoende.

Gear VR service

Samsung heeft een Gear VR smartphone houder voor de Samsung Galaxy toestellen ontwikkeld die ideaal is voor panorama video. Het is een draadloze oplossing die er een stuk professioneler uitziet dan een kartonnen houder, daarnaast is het mogelijk om meerdere VR brillen tegelijkertijd aan te sturen. Je kunt dus gebruik maken van een Gear VR service tijdens een evenement waarbij je niet beperkt bent tot individuen maar tientallen aanwezigen tegelijkertijd kunt laten genieten van de beelden die je zelf hebt opgenomen.

Op dit moment is apparatuur voor Virtual Reality huren vaak een betere investering dan zelf hardware kopen, daarnaast kun je ook vertrouwen op hulp en ondersteuning met de apparatuur.