Wat is Amsterdam acrylverf?

Wat is Amsterdam acrylverf?

Voor de professionele kunstenaar is er Amsterdam acrylverf. Deze acrylverf is speciaal ontwikkeld voor kunstenaars die durven te experimenteren met verf. Daarnaast staan de acrylverven van het merk Amsterdam bekend om de goede hechting. Je kunt met deze acryl namelijk schilderen op bijna elke wensbare ondergrond. Echter is het wel belangrijk dat de ondergrond stof- en vetvrij is. Ook is het mogelijk om de Amsterdam acrylverf in combinatie met andere materialen te gebruiken. Denk hierbij aan gesso (soort van primer), mediums, steentjes, schelpjes etc.

Schilderen met Amsterdam acrylverf

Kunstenaars, welke gebruik maken van de Amsterdam verf, ervaren het schilderen als zeer prettig. Dit komt met name door de korte droogtijd van deze verf. Hierdoor kun je eenvoudig en snel meerdere lagen verf over elkaar aanbrengen op het doek. Daarnaast verlengt de Amsterdam acrylverf de levensduur van het schilderij. Wanneer de acrylverf opdroogt ontstaat er namelijk een soort van elastische laag, welke het schilderij beschermt tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan droogte, zonlicht en vocht.

Waar kan ik deze verf kopen?

Het bedrijf achter de Amsterdam acrylverven is Royal Talens. Dit bedrijf heeft nog meer professionele verven op de markt gebracht, waaronder de Rembrandt acrylverf. Als je de acrylverf van Amsterdam wilt kopen heb je de keuze uit 120 en 250 ml tubes. Daarnaast is het ook mogelijk om bepaalde kleuren in flacons van 500 en 1000 ml te krijgen. Hierdoor kun je nog langer schilderen zonder dat je verf tekort komt.

Het assortiment

Als kunstenaar heb je de keuze uit tubes, spuitbussen en markers. Hierbij is het belangrijk om te weten dat alle producten op waterbasis zijn. Hierdoor is het gewoon mogelijk om deze te verdunnen met water. Daarnaast kun je als beginnende schilder het beste kiezen voor een setje primaire kleuren. Vaak bestaat zo’n setje uit vijf verschillende kleuren. Met behulp van deze kleuren kun je vervolgens weer andere kleuren mengen.